De comfort zone van Wilm uit Gent

Wilm houdt van muziek. Geen muziek via een streamingdienst, maar wel op ouderwetse zwarte vinyl. Een groot gedeelte van zijn huis is ingericht als concertzaal. Voor de beste luistercondities is het belangrijk dat de kamertemperatuur aangenaam en constant is.

Zo wordt mijn concertzaal mijn comfort zone!

Ik houd van muziek. Sta er mee op en ga er mee naar bed. Muziek op vinyl. Dan hoor je nog de emotie die de artiest in zijn songs legt. Geen mp4-bestandjes, maar een ouderwetse LP. Krasjes, ruis, hier en daar een tikje…..De ziel van de muziek komt naar boven.

Zweverig? Misschien. Maar het gaat mij vooral om de emotie in die ene song. Dat lied waar je speciale herinneringen aan hebt, de tekst die je raakt of een bepaald gevoel oproept. En dat kan alleen op vinyl. Tenminste dat vind ik. In een speciaal ingerichte ruimte, mijn eigen concertzaal, staan al mijn LP’s - ruim 10 000 stuks – ingedeeld per artiest. Hier breng ik vele uren door.

Zo heb ik één van de eerste 10 exemplaren van het Stones’ debuutalbum “Rolling Stones” in mijn bezit. Een collectorsitem uit 1964 die ik als Stones-fan van het eerste uur via de fanclub in mijn bezit gekregen. Best bijzonder. En op vinyl klinkt deze muziek het mooist. Speel zelf ook best een stukje gitaar. Je raadt het nooit, maar vaak is dat –natuurlijk - muziek van de Stones.


"Op vinyl klinkt muziek het mooist"

Wilm uit Gent


Altijd de juiste temperatuur

Omdat ik veel tijd doorbreng in mijn ‘concertzaal’ moet de temperatuur wel comfortabel zijn. Daarom heb ik een ATAG CV-ketel laten installeren, die én mijn platencollectie én mijzelf in  optimale conditie houdt. Samen met de ATAG One thermostaat kan ik van te voren en op afstand de temperatuur instellen via een app.  Zo wordt mijn concertzaal mijn comfort zone!”