Over ATAG Verwarming

Innovatie aan de basis

 Al ruim 70 jaar worden in het Nederlandse Lichtenvoorde prijswinnende verwarmingsproducten gemaakt. Vakmanschap en nuchterheid staan hierbij centraal. We zijn trots op onze collega's. Collega's met een grote passie voor comfort, warmtetechniek en duurzame producten.
 
Met elkaar zorgen we ervoor dat –wereldwijd- ruim 500.000 huishoudens dagelijks genieten van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte.

Bekijk onze bedrijfsvideo

Waarom we de dingen doen, zoals we ze doen...

Naast ons specialisme, Hoog Rendementstechniek voor CV-ketels, ligt onze focus steeds meer op duurzaamheid en het verminderen van de wereldwijde CO2 uitstoot. Hierbij hebben wij één doel: het bieden van nieuwe en vernieuwende warmteoplossingen, die een duurzame bijdrage leveren aan milieu en samenleving.

Wij kiezen niet op basis van energievorm en techniek, maar maken de keuze op basis van hoe snel en efficiënt mogelijk de uitstoot van CO2 tot een minimum kan worden beperkt. Hierbij zoeken we de samenwerking met andere vormen van energie.

Alleen zo gaan we 'vol gas naar CO2 neutraal' en zijn er meerdere wegen die leiden naar dit gezamenlijke doel.

Sprekende getallen...

Samen met ATAG genieten wereldwijd ruim 500.000 huishoudens dagelijks van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte en gemak.

De ATAG dealers, ruim 600 speciaal getrainde installatiebedrijven, spelen een belangrijke rol in de ATAG Comfort Zone. Zij weten exact hoe de ATAG verwarmingsproducten de beste bijdrage leveren aan jouw comfort zone.

Iedere 15 minuten wordt er 'ergens ter wereld' een ATAG verwarmingsproduct geïnstalleerd. En het aantal neemt snel toe. Zo komen er dagelijks tientallen nieuwe comfort zones bij.

ATAG als onderdeel van Ariston Thermo Group

Ariston Thermo is een wereldspeler op gebied van verwarming en warmwaterbereiding. In 2017 werd een omzet behaald van € 1,57 miljard en werden er wereldwijd – in meer dan 150 landen –  7 miljoen producten verkocht. 

Wereldspeler in cijfers

Ariston Thermo heeft 7.000 medewerkers, kent 65 eigen vestigingen en 5 vertegenwoordigingen in 38 landen, 26 productielocaties in 15 landen en 23 R&D vestigingen in 15 landen.
Het complete productaanbod wordt aangeboden onder de merken Ariston, ATAG, ELCO, Chaffoteaux, Racold, NTI en HTP.

Duurzaam comfort voor iedereen

Ariston Thermo kent een sterke betrokkenheid met energiebesparing. Dit komt terug in regelmatige introducties van nieuwe oplossingen, gebaseerd op duurzame energiebronnen zoals zonne-energiesystemen en warmtepompen.

Daarnaast wordt dagelijks gewerkt aan het energiezuiniger maken van de traditionele producten (zoals CV-ketels en warmwatertoestellen) en investeringen in projecten gericht op de toekomstige energietoepassingen. Het doel wat we hierbij hebben is het bieden van een optimale combinatie van comfort, energiebesparing en zorg voor het milieu.