Hoe het ooit begon

De Hollandse 'roots'

In 1948 werd er gestart in een Nederlandse 'schuur’ met het produceren van gaskooktoestellen. Gedurende 40 jaar groeide het bedrijf uit tot de bekendste fabrikant van keukenapparatuur in Nederland: ATAG.

De oorsprong

De naam ATAG is gevormd door de initialen van de 2 oprichters, de heren A. Tijdink en  A. van Goor.  ATAG groeide mee in de overgang van kolen en olie naar aardgas. Zo is ATAG gegroeid tot dé gasspecialist bij uitstek. “Van sudderbrander naar ultradunne kookplaat en CV-toestellen”.

Het vervolg

In de jaren zestig toen de Slochteren gasbel werd ontdekt is de stap gemaakt naar huisverwarming. Begonnen met Westminster haarden, ontstond in 1986 ATAG Verwarming, waar in het Nederlandse Terborg en Ulft CV-ketels, gaskachels en bedrijfsverwarming werden gemaakt. 

Een grote onderneming

Het gaat goed met de onderneming. In 1987 wordt de ATAG Holding opgericht. Ruim 900 mensen werken bij o.a. de volgende bedrijven:
•    ATAG Keukentechniek
•    ATAG Verwarming
•    Pelgrim Kook- en Verwarmingsindustrie
•    Batavus

In 1994 kent de ATAG Holding maar liefst 19 dochterondernemingen. Naast verwarmings- en keukenapparatuur bestaat ATAG uit 7 fietsfabrikanten, 2 sanitair fabrikanten en 2 verlichtingsproducenten. 

De verandering

Eind jaren 90 specialiseert de ATAG Holding zich verder in warmtetechniek en worden alle andere dochterondernemingen verkocht. De verwarmingstak gaat zelfstandig verder als ATAG Heating Group, waaronder ook ATAG Verwarming valt. 

ATAG Verwarming groeit en maakt sinds 2014 onderdeel uit van de internationale Ariston Thermo Group.