De Energion M hybride warmtepomp

Met een hybride warmtepomp bespaar je direct op je energierekening. Het is mogelijk om tot 70% minder aardgas te gebruiken. Zonder comfort in te leveren. De hybride warmtepomp werkt namelijk samen met een CV-ketel, die alleen inschakelt wanneer nodig. Bijvoorbeeld op koude dagen of bij een grote vraag aan warmte. Een hybride warmtepomp is zeer geschikt voor bestaande woningen, waarbij je direct flink bespaart op de energierekening en tegelijkertijd een bijdrage levert aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Ga naar de brochure

De samenwerking tussen warmtepomp en CV-ketel

De hybride warmtepomp bestaat uit een buiten- en binnenunit. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht, waarna de compacte binnenunit de temperatuur verhoogt en gebruiksklaar maakt voor het centrale verwarmingssysteem. De gebruikte energie van een luch/water warmtepomp wordt efficiënt gebruikt waardoor kosten worden bespaard en je tegelijkertijd profiteert van een comfortabele leefomgeving.
 
De CV-ketel is aangesloten op aardgas en verwarmt meestal het water voor de keuken en de badkamer, omdat de vraag naar warm tapwater hier het grootst is. Ook springt de CV-ketel bij op zeer koude dagen.

Alle voordelen op een rij

*Duurzaam verwarmen, met en zonder gas
*Stijging woningwaarde door de opwaardering van het energielabel
*Eenvoudig aan te sluiten op de (bestaande) cv-ketel
*Stilste in zijn klasse door het speciaal gevormde ventilatorblad
*Geschikt voor koppeling met zonne-energie/PV panelen
*Zeerk compacte afmeting en zodoende geschikt voor elke woningsituatie
*Meest geschikte tussenoplossing voor volle overgang naar 'all-electric'

Is een hybride warmtepomp geschikt voor mijn woning?

Belangrijk is de bestaande situatie in kaart te brengen. Voor nieuwbouwwoningen is een warmtepomp dé nieuwe voorziening, maar voor bestaande woningen is een warmtepomp een aanvulling op of vervanging van de CV-ketel. Een belangrijke voorwaarde is een goede isolatie van je huis om warmteverlies te voorkomen. Start daar eerst mee. Denk hierbij aan dubbel glas, vloerisolatie of spouwmuurisolatie.

Ben je liefhebber van veel warm water, bijvoorbeeld een stortdouche of bad? Dan heb je een (extra) grote boiler nodig om voldoende warm water ‘op voorraad’ te houden. Ook bestaat de kans dat je meterkast nog niet aan de juiste vereisten voldoet. Laat je daarom goed informeren en maak een afspraak met een ATAG SelectDealer voor een advies dat past bij jouw situatie.

Zoek uw SelectDealer