De ATAG technieker aan het woord

Paul Kuijpers, ATAG technieker

“Ik houd ervan om samen met de installateur de comfort zones van eindklanten in optimale conditie te houden. Als technieker ben je eigenlijk het verlengstuk van de ATAG SelectDealer en ondersteun je hem bij complexe installaties."
 

Helpende hand

Het leuke aan het vak van technieker is dat je de helpende hand kunt bieden en samen met de installateur meestal een tevreden klant achterlaat. En dat is toch waar je het voor doet? Tevreden klanten, die er thuis weer warm bijzitten.  Hun eigen comfort zone.

Ik kom bij veel mensen thuis en beland soms in aparte en hilarische situaties. Er was eens… zo beginnen sprookjes meestal. Dit waargebeurde verhaal wil ik je niet onthouden.

 

"Oog in oog met krokodillen"

”Er kwam eens… een storingsmelding binnen, waarbij een consument een koude klacht had: de verwarming deed het niet meer. De afspraak met de installateur was dat de ATAG technieker deze storing zou gaan bekijken en oplossen.


De woning bleek één groot waterparadijs waar krokodillen de dienst uitmaakten. En juist deze krokodillen zijn gebaat bij een bepaalde ruimtetemperatuur om comfortabel te kunnen leven…. Voorzichtig manoeuvrerend tussen de krokodillen kom ik bij de ketel. Het was een oud beestje, die ruim 21 jaar lang het reptielenhuis op temperatuur had gehouden. En nu toch echt aan vervanging toe was. Ik kon hem nog tijdelijk oplappen, zodat de krokodillen ook in hun comfort zone er weer warmpjes bijlagen.

Dankzij de snelle tussenkomst en oplossing, bleven de krokodillen mij goed gezind en kan ik dit verhaal navertellen. Doet het nog steeds goed op verjaardagen en zo… Als technieker kom je nog eens ergens.”